Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

 


7. 2. 2015

V neděli 8. 2. 2015 budou na cvičišti k vyzvednutí známky pro rok 2015. S ohledem na zkušenosti s jejich založením apod. doporučuji dostavit se i s členskými průkazy a ihned vlepit.

10. 1. 2015

Vzhledem k tomu, že ze cvičiště se stala blátivá laguna, je výcvik do odvolání zrušen......

1. 1. 2014

 Pravidelná činnost bude nejspíše od 11. 1. 2015, tzn., že v neděli 4. 1. 2015 výcvik není.

30.12. 2014

    Takže.... krom Zbyňka Charouze skončil  i Zdeněk Petržela...  1. 1. 2015 bude novoroční káva na cvičáku.... Opravdu jen káva a necháme vylítat psy.

5. 12. 2014

     Vzhledem k zaneprázdnění  Tomáše pracovními povinnostmi a v souvislosti s předvánočním shonem nácviky obran ani poslušnosti do konce roku již nebudou. Datum pokračování výcviku bude pro případné zájemce upřesněno na schůzi, jinak ti zkušení samozřejmě individuálně.

9. 11. 2014

      Výroční členská schůze ZKO Jílové u Držkova se bude konat  v pátek dne 12. 12. 2014 a sice ve vinárně páně Prouskově v Držkově. Zahájení schůze bude  cca v 19 hodin, samozřejmě podle toho, jak se dostavíme. Pan vinárník nabízí mj. tataráček (100,- vč. topinek) samozřejmě sudové víno (sklenice 2,5 dl 20,- Kč) a pivo - pouze  lahvové Svijany 20,-  Plzeň 30,-  Plánovaná útrata pro účastníky schůze cca 200,- Kč. V ceně není odvoz !!  Případné donášce vlastních pochutin není ze strany pana vinárníka nikterak bráněno, zejména pokud se na něho dostane... V případě nutnosti u všech našich půvabných členek ( páč iný ani nemáme ) povolen i rodinný prudič (příslušník), ale ať si vás hlídá až po schůzi !!!!, aby nám nekecal do našich věcí, a jestli si nechce povídat o psech, tak ať si s sebou vezme Rodokaps, elektronickou hru nebo jinou, pro pejskaře nehodnotnou zábavu...

Přiťte všici, grilovačka bude až v létě..

6. 11. 2014

Kvůli nepřítomnosti výcvikářky bude nácvik poslušnosti až 30. 11. 2014. Cvičák bude v neděli i nadále přístupný.

23. 9. 2014

Zkoušky NZŘ 11. 10. 2014 jsou ZRUŠENY, a to bez náhradního termínu.


12. 8. 2014

   Od neděle 17. 8. 2014 cvičíme opět v obvyklé době.
Na 18. 10. 2014 je zažádáno o zkoušky NZŘ. Figurant pravděpodobně Tomáš Louda, rozhodčí  ?? Palfi / Kolář ??
13. 8. 2014   A je tu první změna - zažádáno je na 11. 10. 2014, figuruje Tomáš Louda, rozhodčí ?? Palfi / Kolář  ??


 26. 1. 2014

     Dnešní ráno bylo nádherné. Skupina věrných s nadšením vstala do svých - 16°C a vyrazila na smluvené místo. Navzdory mrazu, navzdory rukavicím přimrzajícím k železným konstrukcím naložili president klubu spolu s Dipl. tech. A. Brožkem složené konstrukce u něj na zahradě a po několika cigaretové pauze, nezbytné pro alespoň částečné rozmrazení skel, vyrazili ku cvičišti. "Chceš- li lidi na brigádu, slož jim mříže na zahradu".
Cestou jsme potkali dr. Pekárka, s obličejem na čelním skle, sledujícím provoz na silnici úzkou škvírou, nápadně připomínající tankový průzor. Ptát se jej na důvod zpoždění bylo věru zbytečné. 
   Dipl. tech. Brožek se následně s bolestným povzdechem omluvil pro návštěvu rodičů své choti a skupina pokračovala v práci, posílena o Ing. Oskara Schovánka s montážním vozem, elektrocentrálou, invertorem a jinými technickými prostředky. Výchozí stav byl tedy ideální, teplota vzduchu již o něco méně. I v 8:00 stále  -16°C. Přístavba klubovny pro sekci agility pokračovala rychlým tempem, pravda, s nutnými přestávkami na rozmrznutí rukou, a taktéž samostmívací svářečské kukly, jež nebyla zjevně konstruována do sibiřských podmínek. Ale poté, co vyšlo sluníčko a teplota se usadila na přepychových -6°C, bylo nám jako v pokojíčku. Dr. Pekárka jsme dokonce museli mírnit, aby si spolu se slušivým vaťákem neodložil i mikinu. Tak hřejivé chvíle jsme při společné práci zažívali... 
   Celé pracovní skupině bychom rádi poděkovali, věřím, že i jménem H.K., jež se určitě těší na útulné místečko pro vyznavače agility.
    Malou kaňkou na celé akci je snad jen ulpívavost technických řešení celé náročné přístavby (3 x 1 metr) se strany vedoucích technických pracovníků. President klubu doslova hýřil neotřelými technickými řešeními, za něž ho Ing. Schovánek s dr. Pekárkem vytrvale stírali.. A je to jistě škoda, protože celá studnice technických nápadů, ojedinělých když ne v celém širém.. řekněme Jílovém, tak na cvičišti zcela jistě, nebude předána budoucím kynologickým generacím. Po poznámkách "jen si klidně pindej, ale tohle podrž"(Ing. Schovánek), a "bóže, bóže" (dr. Pekárek) se zklamaný inovátor smířil s faktem, že oba návrhy jsou zamítnuty.
     Intrikánský inovátor se Ing. Schovánkovi ovšem neopomněl revanšovat. Po skončení prací se Ing. Schovánek žertem zeptal, zda má splněny brigády alespoň na únor. Odpověď byla jednoznačná a nežertovná - jelikož nevlastní členskou průkazku, není možné mu brigádu uznat jako řádnému členu a až po jejím obdržení bude muset brigády odpracovat, přirozeně v celoročním limitu... 
      Jménem výboru ZKO i svým bych chtěl opravdu moc poděkovat klukům, protože v tomhle mrazu to bylo dost náročné, a zejména Oskarovi, který táhl největší díl práce.

 


19. 1. 2014

     Dnešním dnem je přístup na cvičiště poněkud ztížen. K bráně přibyl plot, branka, na branku visací zámek. Zámek visací, s číselnou kombinací. Zámek vyrobila česká firma TOKOZ, číselná kombinace je (zřejmě) výsledkem frustrace (dlouhodobě nesaturovaných potřeb) H. K. Tož se jí na kombinaci optejte... Ale vězte, že F. K. chtěl.. ale to snad až na cvičišti, kde si to i v lednu myšky po pažitu sviští..

 


 

12. 1. 2014

    Prosinec a leden bývají dobou klidu, leč tento rok jsme za oba měsíce udělali na zvelebování cvičiště více práce než za celý rok. V sobotu se díky narychlo svolané "brigádě" povedlo konečně dovést do finále oplocení pozemku. Díky moc všem, kteří zabrali a za pomoci osvětlení v hluboké noci dorazili s oplocením na konec.
  Jmenovitě bych chtěl poděkovat dr. Pekárkovi za práci osvětlovače a logistiku materiálu, Dipl. tech. Aleši Brožkovi za odbornou práci se svařovacím agregátem, paní Petře Brožkové za catering a v neposlední řadě pak za zapůjčení manžela a za pochopení jeho dlouhodobé nepřítomnosti v místě trvalého bydliště, způsobené jeho dlouhodobou přítomností na cvičáku..

    Díky všem....


 

28. 12. 2013

     Tak jako každý rok, i tentokrát se na Nový rok sejdeme na cvičišti. Setkání je od 9ti hodin a psy, případně feny, s sebou !!!


 

30. 11. 2013

  Zítřejší cvičák bude až od 10:15, a nejspíše bude, vzhledem k naprosté většině žen v naší ZKO a předvánočnímu shonu, poslední v tomto roce.


25. 11. 2013

   Rok se schází s rokem, členská schůze s členskou schůzí  (a s placením členských příspěvků).
    Výroční členská schůze ZKO Jílové u Držkova se bude konat v pátek dne 13. 12. 2013  v ráčickém hasičském klubu, a to od 19ti hodin. Na termínu trvala H. K.
    Na programu schůze bude zhodnocení roku jak z hlediska výcviku, tak i zvelebování cvičiště a samozřejmě i vybírání členských příspěvků, které, nerozhodne-li členská schůze jinak, zůstávají ve stejné výši.


9. 11. 2013

       Výcvikovým dnem zůstává i nadále neděle od 9ti hodin, a to až do doby uzdravení figuranta. Zdůrazňuji, že vzhledem k jeho absenci se výcvik týká pouze poslušnosti.


 5.11.2013

Vážení přátelé,kamarádi.

Určitě mi dáte za pravdu, že je hezké, když si na Vás někdo vzpomene a popřeje Vám k svátku či k narozeninám. Osobně si myslím, že je to hezké gesto. Ale aby mi zase někdo nenadával, že jsem Vám nepřipomněla, že někdo slaví.....

ŽE LUĎO !.....Vytvořila jsem pro všechny novou rubriku - Svátky -Narozeniny.

Zatím zde uvádím Prosinec a další měsíce postupně doplním. Pokud se někdo nenajde

( nejsem Jasnovidec) musí mě o tom informovat....  více zde

 Re: a neměla bys být, vzhledem k pohlaví, spíše jasnovidkou....

19.3.2013 Vážení přátelé pod tímto odkazem  zkojd.rajce.net  naleznete fotky z našeho cvičení a jiných akcí. Kapacita našich webovek není nekonečná a foteček je moc. V neděli Vám v případě zájmu poskytnu přístupová hesla k nahrávání fotek . Tak jako Andrejce, která nám zde uložila fotečky z minulých obran.
                               

 

 

        Ještě několik fotek ze 13. 1. 2013

 

p1020533.jpg

p1020555.jpg

p1020559.jpg

p1020566.jpg


1. 1. 2013

      Jelikož nám počasí přálo a chtěli jsme trochu protáhnout těla, po vánočních orgiích zanesená nechtěnými zásobami energie, vyrazili jsme na nový rok na cvičák. Vzhledem k mírně mrazivému počasí řekly baterie stop hned po druhém snímku, ale i tak je vidět, jak to u nás po Silvestru vypadalo.

p1020526.jpg 

 

 

 

 

 

 

p1020527.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30. 12. 2012

       Poslední příspěvek roku 2012... dnešní cvičák jsme si i přes lehce mrazivé počasí užili, menší počet přítomných nebyl na škodu, o to více zbylo času na individuální výcvik..
Takže v novém roce začínáme 6. 12. 2012 a opět od 9 hodin. Přítomnost figuranta potvrdím SMS.


29. 12. 2012

Průřez rokem 2012

         Zhodnotit letošní rok bude jednoduché a stručné. Opět se odvedl kus práce na cvičáku, oplocení se nám chýlí, doufejme, ke zdárnému konci... Přibyli noví členové, respektive členky, doyenkou naší sestavy se stala Eva Novotná, zároveň s ní se k nám přidala Hana Kopalová (jediná "jílovačka") a závěrem roku i Andrea Pfefferová. Jedinými zkouškami, jež jsme pořádali, bylo na počátku listopadu IPO. Naši členové skládali houfně BH, z IPO 3 byl po napadení jiným psem odhlášen Ritt Gasko Prim s psovodem Karlem Špelinou. Hostujícími účastníky zkoušek byli u FH 1 ing. Šourek a p. Hornych. Z této dvojice byl úspěšným pouze první jmenovaný.
         Funkce vedoucího zkoušek se ujal ing. Oto Vrána, jemuž tímto ještě jednou děkuji. Organizačně jsme dle pana rozhodčího úplně nepropadli, takže celou akci hodnotil kladně.


Z pozice předsedy tedy nezbývá než popřát hodně zdraví psovodům a pejskům popřát, aby nemuseli navštívit veterinu, tedy krom očkování . Tak v novém roce na cvičáku, a v hojném počtu...! K.


4. 3. 2012

    Tak nám bílé nadělení pěkně odtává, zatím je ovšem plocha zmrzlá - až mráz povolí, budou bahenní lázně.....

p1010727.jpg


26. 2. 2012

      Fotky z 12. 2. 2012

1.jpg

 

 4.jpg

 

8.jpg

5.jpg

 


 12. 12. 2011

       Na základě požadavků členů se členská schůze bude konat na Chatě Milířovka v Milířích, a to v pátek dne 16. 12. 2011 od 18:00 hodin. Srdečně zváni jsou nejen členové. K.


16. 10. 2011

         Dnes se konaly na cvičišti naše první zkoušky od založení. Byly dle NZŘ a zúčastnilo se šest psovodů se svými miláčky. Z našeho cvičiště nebyla pouze jedna dvojice, a to v kategorii ZPS1. "Naši"  byli tři v kategorii ZZO, jedna ZM a jedna ZVV1.
         V kategorii ZZO se nejlépe předvedla Šárka Boučková se svou "Disi" Desiré Work Bohemia Patrix, která získala 53 z 60 možných bodů na poslušnosti a splnila oddíl spec. cviky. Je krásné vidět, že se práce psovoda a výcvikáře tímto výsledkem zúročila. Známku výborně získal s 51 body též Oto Vrána, jemuž patří dík za snahu, s níž na sobě zapracoval a pomohl tak Elion Bukový háj ke krásnému výsledku. Trošku zklamaná byla ze 48 bodů Lucka Ferfecká s Roxanou  z Jirkova dvora, jíž tak o tři bodíky utekla známka výborná. Nicméně - pro všechny to byly vůbec první zkoušky a já bych jim chtěl moc a moc poděkovat za práci jak se psem, tak i na sobě a doufám, že jejich další zkoušky na sebe nenechají dlouho čekat !
          Lucce Ferfecké děkuji zvlášť za pomoc s organizací a vůbec za to, co pro cvičiště dělá.
ZM - i tady se projevila u Simony Klivické s "Blackem" Bonny Od Bořeňské hory začátenická nervozita a z toho pramenící chybky. Nicméně 37-39-46 znamenalo známku dobrá. O práci našeho figuranta Zdendy Petržely svědčí komentář rozhodčího, že nebýt Simčiných zaváhání, byla by obrana za plný počet ! 
           ZVV1 -stopa se stala osudnou pro Zbyňka Charouze s Axem Šedý poutník, kdy přejitý předmět na konci stopy znamenal po několika předchozích chybách konečný stop. Což je škoda, protože poslušnost za 80 dávala určitou naději na úspěch. Ale i u Zbyňka to byly první zkoušky a hlavní je to, že první reakce byla - jak to napravit. 
          Zvláštní poděkování patří výcvikářce za to, že svůj čas a to, co umí, předávala dále těm, kteří chtějí naslouchat.


 

 


 4. 10. 2011

Ohlédnutí za Bohumil cupem 2011

       V neděli 2. 10. 2011 se konal tradiční, již druhý ročník Bohumil cupu. Závodu kynologů v nekynologických disciplínách... Přes toto zřejmé varování se našli i tací, kteří přijeli závodit. Disciplíny byly jak lońské, tak i jedna navíc. O čestnosti předsedy, že ji netrénoval svědčí fakt, že párek mu byl psem sebrán již na začátku úseku.
      Počasí nám oproti loňsku přálo, bylo krásné babí léto a závody se nesly v přátelském duchu. Pravda, děti byly jako na drátkách, jak se vede bodově jim a soupeřům, ale my dospělí jsme si užívali klid,  pohodu a také legraci. Prostě relax...
        Oproti loňsku sice byly skromnější ceny, ale o to více se akce vydařila, nejen díky počasí. Poděkování patří všem, kteří přišli buď jako závodníci, nebo jako diváci. Zvláštní poděkování pak patří firmě Tropic Liberec ( výhradní dovozce krmiv Gilpa) za poskytnutí cen pro závodníky. Fotografie ze závodu jsou umístěny v sekci Bohumilcup.

 

V neděli 6.2.2011 nám bylo umožněno zakousat si s našima psiskama v Liberecké hale         ( jindy sloužící koníkům.... )Figuroval Miloslav Lebruška.  Zde se můžete podívat na video...

 

 

Vyhlášení výsledků "Krajské ligy Libereckého kraje 2010" proběhne v rámci veřejného zasedání KO-ČKS Libereckého kraje, které se koná 29. 1. 2011 od 16,00 hodin v restauraci Rapid - vedle Autokempu Pavlovice (Liberec).

Hojně se zúčastněme, Pavel Jandík cenu nepřebírá každý rok...

 

 13.1.2011

Oficiální výsledky Liberecké krajské ligy :

 

 
  Kategorie ZM      
1 Staffová Markéta Matrix LK Lukášov 271
2 Vondráčková Libuše Rick LK Libverda 265
         
  Kategorie ZVV 1      
1 Jandík Pavel Brita LK Jílové u Drž. 548
2 Hašková Lenka  Sorbon LK Nový Bor 542
3 Hoduláková Biljana  Athena LK Vratislavice 541
4 Dajč Miroslav Max LK Libverda 537
5 Pokorná Věnceslava Apollon LK Jílové u Drž. 505
         
  Kategorie ZVV 2      
1 Válek Josef  Agbar LK Hrádek n. N. 520
2 Vondráčková Libuše Darcy LK Libverda 466

 

Naši zástupci byli pouze v kategorii ZVV1 a obsadili 5. (Věnka Pokorná s Goranem) a skvělé 1. místo - Pavel Jandík a Betty. Gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci !!!!!


 


 

 

 

 

 

 

1.jpg

4.jpg

8.jpg